Terug naar het nieuwsoverzicht

1, 2, 3, 4.. Hoedje van papier

27 augustus 2021 - Alles Kidz Kinderopvang

Tellen is echt iets wat kinderen moeten leren. Het echte werk begint natuurlijk op de basisschool, maar het is goed om al vroeg te oefenen met cijfers en tellen. Door oefenen en herhalen leren ze dit namelijk het beste. Er zijn afhankelijk van leeftijd ook verschillende fases waarin kinderen leren tellen:

Exploreren. Kinderen leren spelenderwijs over getallen en tellen, maar kunnen het nog niet toepassen.
Organiseren. Kinderen leren dat zij cijfers kunnen gebruiken om informatie te ordenen, maar begrijpen hoeveelheden nog niet helemaal.
Repeteren. Kinderen begrijpen hoeveelheden en kunnen dit in het dagelijkse leven gebruiken.

Bij Alles Kidz Kinderopvang gaan we actief aan de slag met leren tellen en het oefenen hiervan. Wil je zelf thuis ook iets doen? Dan hebben we een aantal tips voor je!
Hoedje van papier. Er zijn genoeg kinderliedjes die over tellen en getallen gaan. Zoals Hoedje van papier, De Zevensprong, Ik zag twee beren broodjes smeren, en Berend Botje. Je kind snapt het liedje waarschijnlijk nog niet helemaal, zo ben je wel bezig met getallen. Educatief speelgoed. Er is veel leuk en niet duur educatief speelgoed op de markt waarmee je kind op een leuke manier wordt gestimuleerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan speelgoed met getallen erop. Door hierop te kunnen drukken leert je kind getallen herkennen.
Thuis en onderweg tellen. Makkelijk om te doen. Thuis en onderweg heb je eindeloos dingen die je samen kunt tellen. ‘3 auto’s, 5 appels’ enz.. Ook bij het voorleesmoment kun je samen tellen. Boodschappen doen? Tel dan samen wat er allemaal in de kar gaat ‘2 pakken melk’ enz. Zo ben je eigenlijk constant aan het oefenen zonder dat je het in de gaten hebt.

Overig nieuws

[website] - icon-contact

Contact

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met je op. 

Neem direct contact op

[website] - icon-contact

Rondleiding

Meer weten over Alles Kidz Kinderopvang? Heb je vragen over beschikbaarheid of wil je een kijkje nemen op onze locatie? Wij nodigen je graag uit voor een rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

[website] - icon-contact

Bel me terug

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch contact met je op. 

Bel me terug

[website] - icon-contact

Inschrijven

Ja, ik wil mijn kind(eren) inschrijven! Vul hier je gegevens in. We nemen contact met je op om de beschikbaarheid te bespreken.

Direct inschrijven