Terug naar het nieuwsoverzicht

Altijd leuk, activiteiten!

29 oktober 2018 - Alles Kidz Kinderopvang

De activiteiten die we doen verschillen per leeftijd en per groep. Gedurende de dag worden er verschillende activiteiten aangeboden en kunnen de kinderen door het aanbod van materialen zich in vrij spel ontwikkelen. In dit stukje lees je hoe wij de activiteiten georganiseerd hebben en gelegenheid bieden tot optimaal vrij spel. Centraal staan hierbij de waarden: samen, (samen dingen beleven), de ander (ik en de ander, aansluiting zoeken) enjezelf zijn (gevoel van eigenwaarde).

Bij het aanbieden van activiteiten wordt rekening gehouden met een evenwichtige verdeling tussen vrij spel en georganiseerde activiteiten, begeleid en onbegeleid spel. Kinderen krijgen de ruimte om hun eigen spel en spelgenootjes te kiezen, waarbij de pedagogisch medewerkers wel hun betrokkenheid tonen bij het spel en mogelijkheden aangrijpen om het spel te verdiepen of uit te breiden. Op verschillende momenten op de dag worden ontwikkelingsgerichte activiteiten aangeboden, waarbij kinderen een vrije keuze hebben of ze daaraan willen deelnemen.

Georganiseerde activiteiten zullen naast plezier ook vaak ontwikkelingsstimulering en talentontwikkeling als doel hebben. Daarnaast worden dagelijkse activiteiten zoals bijvoorbeeld de tafel dekken en opruimen gebruikt om kinderen vaardigheden aan te leren en waarden en normen over te brengen.

Overig nieuws

[website] - icon-contact

Contact

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met je op. 

Neem direct contact op

[website] - icon-contact

Rondleiding

Meer weten over Alles Kidz Kinderopvang? Heb je vragen over beschikbaarheid of wil je een kijkje nemen op onze locatie? Wij nodigen je graag uit voor een rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

[website] - icon-contact

Bel me terug

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch contact met je op. 

Bel me terug

[website] - icon-contact

Inschrijven

Ja, ik wil mijn kind(eren) inschrijven! Vul hier je gegevens in. We nemen contact met je op om de beschikbaarheid te bespreken.

Direct inschrijven