Terug naar het nieuwsoverzicht

Bijna naar de basisschool maar nog niet zindelijk? Onze tips!

05 november 2021 - Alles Kidz Kinderopvang

Je begint er vaak al vroeg mee, zindelijkheidstraining. Sommige kinderen hebben daar op een jongere leeftijd al meer interesse in dan anderen kinderen. Ieder kind heeft hier een eigen tempo in en dat is ook helemaal goed. Komt de eerste schooldag in zicht? Dan wil je de training toch wat op gaan schroeven, want voor de basisschool moet je kind namelijk zindelijk zijn.

Een paar tips voor zindelijkheidstraining:

-Koop samen een leuk potje en zet je kind op ieder moment dat het waarschijnlijk is dat hij of zij moet poepen of plassen op het potje. In plaats van een potje kun je natuurlijk ook een wc verkleiner gebruiken. Het maakt niet uit, als het maar een fijn momentje is zodat je kind leert wennen aan het zitten op een potje of de wc. Dat is waar deze eerste stap om draait.

-Lukt het voor de eerste keer om te poepen of plassen op het potje of de wc? Geef je kind dan complimentjes. Afleiden door bijvoorbeeld foto’s te maken of een cadeautje te geven is geen goed idee. Het is beter om het moment rustig en ontspannen af te maken.

-Je kind is nu aan het potje of de wc gewend en heeft zijn of haar eerste succes gehad. Dan is het nu tijd om er routine van te maken. Zet je kind meerdere keren per dag op het potje of de wc. Ook al gebeurd er dan niets, dat is helemaal niet erg. Het is de bedoeling dat het routine wordt om dit te doen.

-Overdag zindelijk, maar s nachts nog niet? Geen zorgen, dit komt vaak vanzelf na een tijdje. Een tussenstap die je hierbij kunt nemen zou nog kunnen zijn om je kind even wakker te maken voor de wc wanneer je zelf naar bed gaat.

Overig nieuws

[website] - icon-contact

Contact

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met je op. 

Neem direct contact op

[website] - icon-contact

Rondleiding

Meer weten over Alles Kidz Kinderopvang? Heb je vragen over beschikbaarheid of wil je een kijkje nemen op onze locatie? Wij nodigen je graag uit voor een rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

[website] - icon-contact

Bel me terug

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch contact met je op. 

Bel me terug

[website] - icon-contact

Inschrijven

Ja, ik wil mijn kind(eren) inschrijven! Vul hier je gegevens in. We nemen contact met je op om de beschikbaarheid te bespreken.

Direct inschrijven