Terug naar het nieuwsoverzicht

Buitenschoolse opvang

08 januari 2019 - Alles Kidz Kinderopvang

Onze buitenschoolse opvang bestaat uit één groep (genaamd de Lavendel) waarin maximaal plaats is voor 20 kinderen. In deze groep zitten kinderen in de basisschool leeftijd van 4 tot 12 jaar. Het is dus een gemengde groep. Twee pedagogische medewerkers begeleiden deze groep dagelijks.

De buitenschoolse opvang is geopend op:

  • Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 14.15 tot 18.30 uur.
  • Op woensdag van 12.30 tot 18.30 uur.
  • Op dagen waarop er geen school isen in de schoolvakanties van 7.30 tot 18.30 uur.

Deze buitenschoolse opvang groep is gemengd, maar wordt voor de emotionele veiligheid ingedeeld in drie verschillende leeftijdscategorieën.

De 4 en 5 jarigen

4 en 5 jarige kinderen houden van structuur, regels, zekerheid en herhaling. Het speelgoed bepaald hun activiteit. Zij stellen spelregels niet ter discussie. Winnen of slagen is geluk hebben, verliezen of falen hoort erbij en is snel vergeten. Het kenmerk van het spelen van vierjarige kleuters is herhalen en oefenen. Voor kleuters van 5 of 6 jaar is het kenmerk: willen laten zien wat ze kunnen en gedaan hebben.

De 6, 7 en 8 jarigen

6,7 en 8 jarige kinderen zijn sterk op elkaar gericht. De groep is het uitgangspunt voor wat er gespeeld wordt. In de groep heerst competitie. Jongens en meisjes spelen wel met elkaar maar vaak zoeken ze ook hun seksegenoten op. Regels worden door speelgenootjes zelf opgesteld en naar behoefte veranderd. Wij dagen deze leeftijdsgroep uit om zelf dingen uit te vinden. Ze willen ontdekken en proberen en daarnaast zijn ze graag met echt materiaal bezig.

De 9, 10, 11 en 12 jarigen

Deze groep kinderen vind elkaar in interessegebieden: bijvoorbeeld de sportjongens, de optutmeisjes en de natuurliefhebbers. Zij zijn niet zozeer gericht op de groep als totaal maar vooral op de subgroep met gemeenschappelijke interesses. Er zijn in deze leeftijdsgroep ook kinderen die graag alleen bezig willen zijn. Zij willen vooral met de pedagogisch medewerker praten en nieuwe dingen horen.

 

Overig nieuws

[website] - icon-contact

Contact

Naar aanleiding van uw vraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met u op. 

Neem direct contact op

[website] - icon-contact

Rondleiding

Meer weten over Alles Kidz Kinderopvang? Heeft u vragen over beschikbaarheid of wilt u een kijkje nemen op onze locatie? Wij nodigen u graag uit voor een rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

[website] - icon-contact

Bel me terug

Naar aanleiding van uw vraag nemen wij telefonisch contact met u op. 

Bel me terug

[website] - icon-contact

Inschrijven

Ja, ik wil mijn kind(eren) inschrijven! Vul hier uw gegevens in. We nemen contact met u op om de beschikbaarheid te bespreken.

Direct inschrijven