Terug naar het nieuwsoverzicht

De ontwikkeling van je kleuter, wat verandert er allemaal op deze leeftijd?

16 december 2020 - Alles Kidz Kinderopvang

Je hebt een kleuter tussen de 4 en 6 jaar. Een leeftijd waarop er op veel vlakken ontwikkelingen plaatsvinden. Wat gebeurd er nu allemaal op deze leeftijd? We vertellen je er iets meer over.

Groei

In deze periode groeit je kind ongeveer 6 centimeter per jaar en komt gemiddeld 2 kilo per jaar aan. Je kind ziet er niet meer uit als een baby, maar begint er steeds meer volwassen uit te zien.

Links of rechtshandig?

In deze periode wordt je kind rechts- of linkshandig. Dit wordt bepaald door de overheersende hersenhelft. ook de kleine motoriek wordt steeds beter, dit zorgt ervoor dat je kind kan leren tekenen en schrijven.

Twee werelden

Je kleuter leeft in twee werelden. De echte, waarin dingen zichtbaar, hoorbaar en voelbaar zijn en in een fantasiewereld. Fantasie van je kind speelt daarin een grote rol. Op deze leeftijd kunnen deze twee werelden prima naast elkaar bestaan voor je kind.


Morele ontwikkeling

Ook het moraal van je kind ontwikkeld zich op deze leeftijd. Je kind gaat steeds beter begrijpen dat acties gevolgen kunnen hebben voor anderen. Hij weet dat hij iemand pijn doet als hij slaat, maar weet ook dat iemand blij kan worden van een cadeautje. Je kleuter is steeds meer in staat om over dit soort dingen na te denken.

Overig nieuws

[website] - icon-contact

Contact

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met je op. 

Neem direct contact op

[website] - icon-contact

Rondleiding

Meer weten over Alles Kidz Kinderopvang? Heb je vragen over beschikbaarheid of wil je een kijkje nemen op onze locatie? Wij nodigen je graag uit voor een rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

[website] - icon-contact

Bel me terug

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch contact met je op. 

Bel me terug

[website] - icon-contact

Inschrijven

Ja, ik wil mijn kind(eren) inschrijven! Vul hier je gegevens in. We nemen contact met je op om de beschikbaarheid te bespreken.

Direct inschrijven