Terug naar het nieuwsoverzicht

Een kind opvoeden, wat zijn de meest gemaakte fouten?

28 februari 2019 -

  • De gevoelens van je kind niet negeren. Hiermee gooi je de deur dicht naar een open relatie met je kind.
  • Te beschermend zijn. Hierdoor krijgen ze verkeerde verwachtingen van het leven, ze denken dat dingen makkelijk zijn dan het in werkelijkheid is en daardoor is het moeilijk om met tegenslagen om te gaan.
  • Ze lijken soms vervelend, maar zorgen voor duidelijkheid bij je kind. Het is belangrijk om beide dezelfde regels te hanteren en om hierin consequent te zijn.
  • Je kind als vriend(in). Het is natuurlijk super fijn als je een goede band hebt met je kind. Maar het blijft wel een ouder/kind relatie. Het is namelijk niet de bedoeling om je eigen zorgen of proberen met je kind te bespreken zodat deze ongerust raakt.
  • Zelf problemen oplossen. Helaas is het een feit dat je in je leven tegen problemen aan gaat lopen. Het is dan ook goed om je kind al vroeg te leren om deze zelf op proberen te lossen. Dit is een leerzaam proces voor ze.
  • Een kind is geen verlengde van jezelf! Zie je kind altijd als een eigen individu. Laat hem of haar zichzelf ontwikkelen door eigen keuzes te maken.

Overig nieuws

[website] - icon-contact

Contact

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met je op. 

Neem direct contact op

[website] - icon-contact

Rondleiding

Meer weten over Alles Kidz Kinderopvang? Heb je vragen over beschikbaarheid of wil je een kijkje nemen op onze locatie? Wij nodigen je graag uit voor een rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

[website] - icon-contact

Bel me terug

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch contact met je op. 

Bel me terug

[website] - icon-contact

Inschrijven

Ja, ik wil mijn kind(eren) inschrijven! Vul hier je gegevens in. We nemen contact met je op om de beschikbaarheid te bespreken.

Direct inschrijven