Terug naar het nieuwsoverzicht

Eten en drinken bij Alles Kidz Kinderopvang

10 december 2018 - Alles Kidz Kinderopvang

We hanteren een “gezond” voedingsbeleid waarbij keuze en variatie wordt aangeboden. Wij gaan er vanuit dat een kind thuis ontbeten heeft wanneer het ‘s morgens wordt gebracht.

Bij uitzondering en in overleg met de pedagogisch medewerker van de groep mag een kind, dat al vroeg komt, het ontbijt op de groep eten. Dit dienen ouders dan zelf mee te geven. Na 8 uur mogen de kinderen niet meer op de groep eten totdat we het gezamenlijke eetmoment hebben.

Wat eten we iedere dag?

We eten iedere dag vers fruit, er is variatie met drinken in melk, water, en thee. We eten tussen de middag een broodmaaltijd met bruin brood. Kinderen eten eerst een boterham met hartig beleg. Daarna hebben zij vrije keus. De pedagogisch medewerkers eten bij voorkeur aan tafel samen met de kinderen. We wachten met eten totdat iedereen eten heeft door te communiceren en zeggen bijvoorbeeld: Heeft Jasmijn al een boterham? Vervolgens zingen we samen het “smakelijk eten” lied. Tijdens het eetmoment wordt er door de pedagogisch medewerkers hetzelfde gegeten als de kinderen. Samen eten is samen beleven. Een pedagogisch medewerker die tussendoor behoefte heeft om iets te eten doet dit in de keuken of ergens buiten het zicht van de kinderen en de ouder(s). Warme dranken staan te allen tijde buiten bereik van de kinderen en worden in een afgesloten beker gegeven.

Alles Kidz Kinderopvang voorziet in voeding en luiers. Diëten en allergieën bespreken we met de ouder(s) en we kijken of wij hierin kunnen voorzien. Indien dit niet mogelijk is mogen ouders de (dieet)voeding van thuis meebrengen.

Overig nieuws

[website] - icon-contact

Contact

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met je op. 

Neem direct contact op

[website] - icon-contact

Rondleiding

Meer weten over Alles Kidz Kinderopvang? Heb je vragen over beschikbaarheid of wil je een kijkje nemen op onze locatie? Wij nodigen je graag uit voor een rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

[website] - icon-contact

Bel me terug

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch contact met je op. 

Bel me terug

[website] - icon-contact

Inschrijven

Ja, ik wil mijn kind(eren) inschrijven! Vul hier je gegevens in. We nemen contact met je op om de beschikbaarheid te bespreken.

Direct inschrijven