Terug naar het nieuwsoverzicht

Steeds meer aandacht voor gezonde kinderopvang

06 september 2018 - Alles Kidz Kinderopvang

Gezonde kinderopvang

Ook in de kinderopvang komt steeds meer aandacht voor de gezondheid. Steeds meer kinderopvang organisaties passen hun voedingsbeleid aan. Uit onderzoek blijkt ook dat de kinderopvang een rol heeft in het aanleren van een gezonde levensstijl en het voorkomen van obesitas. 

Kinderen spelen steeds minder buiten, brengen meer tijd door achter een tablet of tv en ontwikkelen daardoor overgewicht en blijven achter in hun motorische ontwikkeling.

Hoe doen we dat bij Alles Kidz?

Bij Alles Kidz Kinderopvang hanteren we een “gezond” voedingsbeleid. We kiezen ervoor structureel de gezondheid en gezonde leefstijl van kinderen te bevorderen. 

We eten iedere dag vers fruit en groente, er is variatie met drinken in melk, water en thee. Tussendoortjes bieden we aan in de vorm van yoghurt, peperkoek, smoothie met fruit en/of groente. Tussen de middag eten we een broodmaaltijd met bruin brood.

En het bewegen?

De meeste motorische vaardigheden worden aangeleerd door te spelen. Hele kleine kinderen bewegen ongericht. Als ze iets groter zijn, gaan ze gerichter bewegen.

In de groepsruimtes is er voldoende ruimte om te dansen, te springen en vooral lekker vrij te bewegen. Wij vinden buiten spelen erg belangrijk. Kinderen kunnen hierdoor hun energie kwijt en het draagt bij aan een  gezonde levensstijl. Wij proberen iedere dag buiten te zijn, al is het maar voor 15 minuten.

Dit doen wij in de vorm van;

  • Fietsen;
  • Rennen;
  • Lekker spelen in de zandbak;
  • Spelen met water of sneeuw;
  • Of wandelen naar het speelpark.

Overig nieuws

[website] - icon-contact

Contact

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met je op. 

Neem direct contact op

[website] - icon-contact

Rondleiding

Meer weten over Alles Kidz Kinderopvang? Heb je vragen over beschikbaarheid of wil je een kijkje nemen op onze locatie? Wij nodigen je graag uit voor een rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

[website] - icon-contact

Bel me terug

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch contact met je op. 

Bel me terug

[website] - icon-contact

Inschrijven

Ja, ik wil mijn kind(eren) inschrijven! Vul hier je gegevens in. We nemen contact met je op om de beschikbaarheid te bespreken.

Direct inschrijven