Terug naar het nieuwsoverzicht

Het is altijd even wennen bij een nieuwe kinderopvang

07 november 2018 - Alles Kidz Kinderopvang

Voor het wennen en het afscheid, nemen we de benodigde tijd. Op die manier kan niet alleen het individuele kind, maar ook de groep worden voorbereid. Dit geeft de kinderen duidelijkheid en daarmee een gevoel van veiligheid. Tevens stimuleren we hiermee het groepsproces doordat de kinderen bij elkaar betrokken worden. Voor het welbevinden en de ontwikkeling van het kind en de groep is het van belang goed en snel te wennen.

Als een nieuw kindje komt mag het altijd eerst, voorafgaand aan de officiële plaatsingsdatum, 2 keer een dagdeel komen wennen. Natuurlijk houden we hiermee wel rekening met de BKR (beroepskracht-kind-ratio) en de maximale groepsgrootte. In overleg worden de wendata afgesproken en deze worden schriftelijk bevestigd.

Mocht blijken dat het kind langer de tijd nodig heeft om te wennen dan worden in overleg met de ouder(s) nieuwe wenafspraken gemaakt.

De wenperiode kan het beste plaatsvinden binnen een tijdsbestek van maximaal 2 weken. Als er langere tijd tussen de wenmomenten zit, gaat het effect van het wennen verloren.

Voor de nieuwe kinderen van de babygroepen en de buitenschoolse opvang vindt na een periode van 2 maanden een evaluatiegesprek plaats tussen de mentor en de ouder(s) van het nieuw geplaatste kind. Dit gesprek is bedoeld om te evalueren hoe de ouder(s) het wennen hebben ervaren. Evaluatiegesprekken voor de kinderen die nieuw starten in een peutergroep vinden plaats op basis van de jaarlijkse (twee keer per jaar) oudergesprekken KIJK!.

Overig nieuws

[website] - icon-contact

Contact

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met je op. 

Neem direct contact op

[website] - icon-contact

Rondleiding

Meer weten over Alles Kidz Kinderopvang? Heb je vragen over beschikbaarheid of wil je een kijkje nemen op onze locatie? Wij nodigen je graag uit voor een rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

[website] - icon-contact

Bel me terug

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch contact met je op. 

Bel me terug

[website] - icon-contact

Inschrijven

Ja, ik wil mijn kind(eren) inschrijven! Vul hier je gegevens in. We nemen contact met je op om de beschikbaarheid te bespreken.

Direct inschrijven