Terug naar het nieuwsoverzicht

Hét voorleesboek van de maand; Maantje

17 november 2020 - Alles Kidz Kinderopvang

Iedere maand selecteert de Sardes Leespluim een kinderboek van de maand. Dit doen ze in de categorie van 0 tot 6 jaar. Deze maand kwam Maantje als winnaar uit de bus.

Dit is wat de jury zegt: ‘De grappige en liefdevolle interactie tussen Maantje en haar vader en moeder, de beeldende woordkeus en de verwijzingen naar sprookjes maken van dit voorleesverhaal een sfeervolle belevenis’.

Het verhaal gaat over Maantje die samen met haar vader en moeder een eenzaam baby-eekhoorntje vind. Het eet niet en drinkt niet, het kijkt alleen ontzettend lief. Maantje wil het houden, dan kunnen ze samen in bed en in bad. En in bomen klimmen. Maar als het niet eet en niet drinkt, dan… Dat wil Maantje niet!

Ze brengen het eekhoorntje naar een opvang voor egels en eekhoorns en Maantje begint brieven te schrijven. Als je een brief naar een eekhoorn schrijft, wordt het vanzelf een sprookje. Dat wist Maantje niet. En ze wist helemaal niet… dat eekhoorns een brief terug kunnen schrijven!

Dit boek is een super leuk Sinterklaas cadeautje! Het is te koop op meerdere webshops.

[website] - icon-contact

Contact

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met je op. 

Neem direct contact op

[website] - icon-contact

Rondleiding

Meer weten over Alles Kidz Kinderopvang? Heb je vragen over beschikbaarheid of wil je een kijkje nemen op onze locatie? Wij nodigen je graag uit voor een rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

[website] - icon-contact

Bel me terug

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch contact met je op. 

Bel me terug

[website] - icon-contact

Inschrijven

Ja, ik wil mijn kind(eren) inschrijven! Vul hier je gegevens in. We nemen contact met je op om de beschikbaarheid te bespreken.

Direct inschrijven