Terug naar het nieuwsoverzicht

Landelijk rapport onderwijsinspectie 2018

12 december 2019 - Alles Kidz Kinderopvang

Het landelijk rapport van de onderwijsinspectie is weer gepubliceerd. We vertellen je er meer over.

Ieder jaar doet de onderwijsinspectie onderzoek naar het toezicht en de handhaving die in handen ligt van de GGD en de Gemeentes naar de kinderopvang. Zij zijn als het ware de toezichthouder van de toezichthouders. Er wordt steekproefsgewijs kritisch gekeken of de toezichthoudende instanties hun werk goed verrichten. In het jaarlijks rapport wat hier van uitgebracht wordt, maken zij de balans op van een jaar eerder. Deze wordt vervolgens aan de tweede kamer aangeboden.

De belangrijkste conclusie uit dit rapport is dat het algemeen beeld positief is. Tijdens de controles zijn 10% van de gastouders geïnspecteerd (dat zijn er meer dan de norm van 5%), 97% van de kinderdagverblijven en BSO’s. Een andere positieve constatering van de onderwijs inspectie is dat ze zien dat kinderopvang en onderwijs steeds meer samenwerken. Dat vinden wij ook een positieve ontwikkeling!

Het hele rapport is hier te lezen: http://bit.ly/2OZnrJv

Overig nieuws

[website] - icon-contact

Contact

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met je op. 

Neem direct contact op

[website] - icon-contact

Rondleiding

Meer weten over Alles Kidz Kinderopvang? Heb je vragen over beschikbaarheid of wil je een kijkje nemen op onze locatie? Wij nodigen je graag uit voor een rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

[website] - icon-contact

Bel me terug

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch contact met je op. 

Bel me terug

[website] - icon-contact

Inschrijven

Ja, ik wil mijn kind(eren) inschrijven! Vul hier je gegevens in. We nemen contact met je op om de beschikbaarheid te bespreken.

Direct inschrijven