Terug naar het nieuwsoverzicht

Meer over voorlezen

09 juli 2021 - Alles Kids Kinderopvang

Voorlezen is super goed voor kleine kinderen. Dit kun je vanaf baby af aan al doen en blijft zeker leuk tot ver in de peutertijd. Het is goed voor de taalontwikkeling en prikkelt de fantasie. Maar je traint hiermee ook de concentratie en de luistervaardigheid. Oudere kinderen leren ook om verbanden te leggen.

Voor jullie samen is voorlezen vaak een moment van rust en ontspanning. Even heerlijk genieten samen. Voorlezen is bij ons ook favoriet, daarom geven we je graag een aantal tips:

-Een boekje lezen kan eigenlijk altijd. Voor het slapen gaan is natuurlijk een bekend moment, maar het kan ook tijdens het eten of tijdens de potjestraining. Door er een routine van te maken weet je peuter wat er komt en kun je er op deze gekozen momenten echt even een momentje van maken.

-In tegenstelling tot wat mensen vaak denken hoeft voorlezen echt niet lang te duren. Het kan natuurlijk wel, maar iedere dag is anders en het is prima als het voorlezen daarbij past. Dat kan soms 5 minuten zijn, soms langer. Zo blijft het voor allebei leuk.

-Als je voor gaat lezen neem er dan even de tijd voor. Geef je kind de ruimte om rustig plaatjes te bekijken, benoem samen wat je ziet en stel wat vragen. Door het lezen interactief te maken leert je kind nog meer.

-Zelf vind je het waarschijnlijk fijn om boekjes af te wisselen, maar je kind denkt daar vast anders over. Kinderen kunnen met gemak 100x hetzelfde boekje pakken. Hier zijn voorleesfilmpjes een echte uitkomst voor. Even geen zin om weer hetzelfde boekje te lezen? Zet dan eens een voorleesfilmpje aan. Verschillende voorleesfilmpjes vind je hier:https://www.jeugdbibliotheek.nl/0-6-jaar/jeugd-en-jongeren/0-6/voorleesfilmpjes.html

Overig nieuws

[website] - icon-contact

Contact

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met je op. 

Neem direct contact op

[website] - icon-contact

Rondleiding

Meer weten over Alles Kidz Kinderopvang? Heb je vragen over beschikbaarheid of wil je een kijkje nemen op onze locatie? Wij nodigen je graag uit voor een rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

[website] - icon-contact

Bel me terug

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch contact met je op. 

Bel me terug

[website] - icon-contact

Inschrijven

Ja, ik wil mijn kind(eren) inschrijven! Vul hier je gegevens in. We nemen contact met je op om de beschikbaarheid te bespreken.

Direct inschrijven