Terug naar het nieuwsoverzicht

Meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld aangescherpt. Wat gaat er veranderen?

24 december 2018 - Alles Kidz Kinderopvang

Wat gaat er veranderen?

Wat er nu precies gaat veranderen is de vijfde en laatste stap van het protocol ‘kindermishandeling en grensoverschrijdend gedrag’. Nu is het zo dat deze stap de ruimte biedt aan de professional om te kiezen tussen het melden van zijn vermoeden bij Veilig Thuis óf om zelfhulp te verlenen aan het gezin. Vanaf 2019 is het voor de professional verplicht om melding te doen bij acute of structureel onveilige situaties van kindermishandeling of huiselijk geweld. Naast deze melding mag er uiteraard nog wel zelf hulp verleent worden.

Om ons goed voor te bereiden hebben alle medewerkers van Alles Kidz Kinderopvang daarom deelgenomen aan een training aanpak kindermishandeling.

Waar gaat deze wijziging voor zorgen?

Deze wijziging in het protocol moet gaan zorgen voor meer garanties voor veiligheid. Het melden van een vermoeden is op deze manier voor verschillende beroepsgroepen minder vrijblijvend waardoor onveilige opgroeisituaties eerder gesignaleerd kunnen worden. Zo krijgen gezinnen sneller passende hulp. Een ander voordeel is het vastleggen van meldingen. Doordat Veilig Thuis de informatie over de betrokkenen vast legt kan deze informatie bij nieuwe meldingen meegenomen worden.

 

Overig nieuws

[website] - icon-contact

Contact

Naar aanleiding van uw vraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met u op. 

Neem direct contact op

[website] - icon-contact

Rondleiding

Meer weten over Alles Kidz Kinderopvang? Heeft u vragen over beschikbaarheid of wilt u een kijkje nemen op onze locatie? Wij nodigen u graag uit voor een rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

[website] - icon-contact

Bel me terug

Naar aanleiding van uw vraag nemen wij telefonisch contact met u op. 

Bel me terug

[website] - icon-contact

Inschrijven

Ja, ik wil mijn kind(eren) inschrijven! Vul hier uw gegevens in. We nemen contact met u op om de beschikbaarheid te bespreken.

Direct inschrijven