Terug naar het nieuwsoverzicht

Oefenen op zindelijkheid, hoe doe ik dat?

02 november 2020 - Alles Kidz Kinderopvang

Het belangrijkste om te onthouden is dat iedere kind anders is en zijn of haar eigen tempo bepaald. Sommige kindjes komen vlekkeloos door deze fase, bij andere gebeuren er nog vaak ongelukjes. Neem hier de tijd voor, zodat zindelijkheidstraining niet vervelend wordt voor je kind.

Kennis maken met het potje

Ze een potje in de ruimte waar je kind veel speelt. Zo leren ze al kennismaken en is het niet vreemd meer. Laat ze zelf het potje ontdekken en ermee spelen.

Begin in de zomer

De zomerperiode is een ideale periode om te beginnen met zindelijkheidstraining. Kinderen kunnen dan lekker zonder luier buiten rondlopen. Zet het potje daar ook neer zodat ze er gebruik van kunnen maken als het nodig is.

Toilet

Het kan zijn dat je kind het toilet interessanter vind. Als dat zo is kun je natuurlijk ook de stap van het potje overslaan en meteen leren om op het toilet te gaan zitten. Hier hebben ze wel wat meer hulp en een opstapje bij nodig.

Wees voorbereid op ongelukjes

Ook al gaat het een tijdje goed met droog blijven. Een ongelukje kan altijd gebeuren. Zorg daarom dat je bij de overgangsperiode altijd een droge broek bij hebt.

Vragen over zindelijkheidstraining? Onze pedagogische medewerkers helpen je graag verder. Vraag er dus gerust naar.

Overig nieuws

[website] - icon-contact

Contact

Naar aanleiding van uw vraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met u op. 

Neem direct contact op

[website] - icon-contact

Rondleiding

Meer weten over Alles Kidz Kinderopvang? Heeft u vragen over beschikbaarheid of wilt u een kijkje nemen op onze locatie? Wij nodigen u graag uit voor een rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

[website] - icon-contact

Bel me terug

Naar aanleiding van uw vraag nemen wij telefonisch contact met u op. 

Bel me terug

[website] - icon-contact

Inschrijven

Ja, ik wil mijn kind(eren) inschrijven! Vul hier uw gegevens in. We nemen contact met u op om de beschikbaarheid te bespreken.

Direct inschrijven