Terug naar het nieuwsoverzicht

Goed contact met ouder(s) is belangrijk!

10 september 2018 - Alles Kidz Kinderopvang

Samen met de ouders zijn we partner in de opvoeding en ontwikkeling van het kind. Het is daarom van groot belang om elkaar goed te informeren en op de hoogte te zijn van alle relevante zaken omtrent het kind en de kinderopvang.

Vanuit onze visie vinden wij het belangrijk goed contact met ouders te hebben. Wij vinden het onze verantwoordelijkheid om de ouder(s) kenbaar te maken wat we doen en hoe wij werken. Het dagelijkse contact met de ouder(s) vinden we ook belangrijk en het is prettig als we daar samen de tijd voor kunnen nemen.

Aan het begin van de dag, als de kinderen gebracht worden, en aan het einde van de dag bij het ophalen, proberen wij tijd vrij te maken om met de ouder(s) te praten over het kind en zijn belevenissen. Deze dagelijkse gesprekjes tussen de ouder(s) en pedagogisch medewerkers kunnen naar onze mening een grote bijdrage leveren aan de vertrouwensband.

Voordat de opvang start worden de ouders uitgenodigd voor een persoonlijk intake gesprek. Wij zien dit gesprek als de start van het educatief partnerschap tussen ons als deskundigen en de ouders.

Tijdens dit gesprek krijgen ouders een intake folder met daarin alle belangrijke (praktische) informatie met betrekking tot de opvang.

Bij Alles Kidz Kinderopvang wordtaan ieder kind een mentor toegewezen. De mentor is een pedagogisch medewerker die werkt op de groep van het kind.

De mentor is, bij de dagopvang en de peutervoorziening het aanspreekpunt voor de ouders om de ontwikkeling en het welbevinden van het kind te bespreken.

Bij de buitenschoolse opvang is de mentor een pedagogisch medewerker van de basisgroep van het kind en bespreekt, indien wenselijk, de ontwikkeling van het kind met de ouders. Daarnaast is de mentor voor de ouders en het kind aanspreekpunt bij bijvoorbeeld vragen over de ontwikkeling en het welbevinden van het kind.

 

Ouders worden actief betrokken bij de verschillende thema’s. Ze ontvangen per thema een nieuwsbrief, in deze brief staat een korte uitleg over het thema. Er staan een aantal suggesties in om activiteiten thuis te doen zoals titels van voorleesboeken en leuke spelletjes.

Overig nieuws

[website] - icon-contact

Contact

Naar aanleiding van uw vraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met u op. 

Neem direct contact op

[website] - icon-contact

Rondleiding

Meer weten over Alles Kidz Kinderopvang? Heeft u vragen over beschikbaarheid of wilt u een kijkje nemen op onze locatie? Wij nodigen u graag uit voor een rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

[website] - icon-contact

Bel me terug

Naar aanleiding van uw vraag nemen wij telefonisch contact met u op. 

Bel me terug

[website] - icon-contact

Inschrijven

Ja, ik wil mijn kind(eren) inschrijven! Vul hier uw gegevens in. We nemen contact met u op om de beschikbaarheid te bespreken.

Direct inschrijven