Terug naar het nieuwsoverzicht

Vanaf januari 2018 geen peuterspeelzalen meer in Nederland

06 september 2018 - Alles Kidz Kinderopvang

Peutervoorziening (voorheen peuterspeelzalen)

Vanaf 1 januari 2018 zijn er geen peuterspeelzalen meer in Nederland. Vanaf dit moment is het in de wet geregeld dat er geen verschil meer mag zijn in de manier waarop peuters van 2,5 tot 4 jaar samen spelen en leren. Het maakt niet meer uit of ouders werken, kinderen extra hulp nodig hebben of waar ze wonen. Binnen de gemeente Tilburg is de naam peuterspeelzaal gewijzigd peutervoorziening. We bieden ook peutervoorziening aan bij Alles Kidz Kinderopvang.

Peuters moeten samen kunnen opgroeien en dezelfde start maken op de basisschool.

Onze professionele goed opgeleide pedagogisch medewerkers zorgen ervoor dat alle kinderen zich op hun gemak voelen, contact maken met elkaar en zich op een speelse manier in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen.

Hoe zit het met kinderopvangtoeslag óf bijdrage vanuit de gemeente?

Je hebt als ouder recht op een bijdrage in de kosten van de overheid. Werkende ouders vragen Kinderopvangtoeslag aan (via de Belastingdienst); niet-werkende ouders hebben recht op een zelfde bijdrage maar dan van de gemeente Tilburg.
Voor de hoogte van de ouderbijdrage maakt het niet uit of je de bijdrage via de Belastingdienst of via de gemeente krijgt. Het bedrag is gelijk en hangt af van je inkomen.

We berekenen graag voor u wat de kosten gaan zijn als u recht heeft op een bijdrage vanuit de gemeente Tilburg. Neem dan even contact met ons op via telefoonnummer  013 2400042 of mailen mag natuurlijk ook via info@alleskidzkinderopvang.nl

Overig nieuws

[website] - icon-contact

Contact

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met je op. 

Neem direct contact op

[website] - icon-contact

Rondleiding

Meer weten over Alles Kidz Kinderopvang? Heb je vragen over beschikbaarheid of wil je een kijkje nemen op onze locatie? Wij nodigen je graag uit voor een rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

[website] - icon-contact

Bel me terug

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch contact met je op. 

Bel me terug

[website] - icon-contact

Inschrijven

Ja, ik wil mijn kind(eren) inschrijven! Vul hier je gegevens in. We nemen contact met je op om de beschikbaarheid te bespreken.

Direct inschrijven