Terug naar het nieuwsoverzicht

Slaapritme

14 maart 2022 - Alles Kidz Kinderopvang

Ieder kindje is anders en daarmee ook ieder slaapritme. Sommige baby’s slapen al na 3 maanden door anderen doen daar langer over. Ook is het heel normaal dat je kindje s nachts nog een paar keer wakker wordt. Een fiepje, aai over zijn bolletje of weten dat je in de buurt bent is vaak genoeg om weer lekker door te kunnen slapen. Een paar tips van ons:

  • Doe overdag vooral niet super stil wanneer je baby slaapt. Maar doe dit in de avond wel, hiermee maak je het verschil tussen dag en nacht duidelijk. Laat het overdag wat lichter in zijn of haar kamertje en maak het savonds wel donker. Zo zal je baby steeds beter een dag en nachtritme krijgen. 
  • Wanneer je baby overdag te veel prikkels heeft gekregen, kan het zijn dat hij in de nacht ook onrustig is. Zorg daarom overdag ook voor rustmomentjes. Een rustige/ontspannen dag betekent vaak ook een rustige nacht. 
  • Maak samen een slaapritueel. Lees bijvoorbeeld een boekje voor, knuffel even en leg je kindje dan in bed. Zorg dat je het ritueeltje overal kan doen, dat het niet afhankelijk is van je huis of het kinderkamertje. Zo valt je kindje straks ook gemakkelijk ergens anders in slaap. 
  • Is je kindje nog een beetje onrustig, blijf dan een beetje in de buurt. Ga bijvoorbeeld een beetje op de gang rommelen. Zo hoort hij je nog en dit zal hem een veilig gevoel geven waardoor in slaap vallen makkelijker gaat. 
  • Zorg ervoor dat je kindje niet te veel overstuur raakt. Zie je de eerste signalen dat hij of zij moe is, begin dan met het bedritueel. Zo zorg je ervoor dat je kindje te moe raakt en begint te huilen waardoor in slaap vallen moeilijker is. Wordt je kindje s nachts overstuur wakker? Wacht dan niet te lang met hem of haar troosten. Kleine kindjes kunnen zichzelf namelijk nog niet troosten en door te wachten zullen ze alleen maar meer overstuur raken. Vaak is je aanwezigheid of een aai al genoeg om je kindje gerust te stellen. 

Overig nieuws

[website] - icon-contact

Contact

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met je op. 

Neem direct contact op

[website] - icon-contact

Rondleiding

Meer weten over Alles Kidz Kinderopvang? Heb je vragen over beschikbaarheid of wil je een kijkje nemen op onze locatie? Wij nodigen je graag uit voor een rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

[website] - icon-contact

Bel me terug

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch contact met je op. 

Bel me terug

[website] - icon-contact

Inschrijven

Ja, ik wil mijn kind(eren) inschrijven! Vul hier je gegevens in. We nemen contact met je op om de beschikbaarheid te bespreken.

Direct inschrijven