Terug naar het nieuwsoverzicht

Spelen gaat niet bij iedereen vanzelf

06 september 2018 - Alles Kidz Kinderopvang

Spelen

Spelen, het klinkt zo eenvoudig. Toch hebben kinderen, zeker als ze nog klein zijn, best eens hulp nodig van een volwassene. Als volwassene moet je geschikte voorwaarden kunnen bieden voor kinderen waarin ze zich veilig voelen om te spelen, maar soms ook een grens over durven gaan. Ook is spelen belangrijk om de sociale ontwikkeling van kinderen te stimuleren en leren kinderen letterlijk door te spelen.

Spelen is de natuurlijke manier van jonge kinderen om te leren en hun omgeving te ontdekken. Jonge kinderen houden ook van een speelse omgang met volwassenen. Met andere woorden: Spelen geeft plezier!

Hoe doen we dat bij Alles Kidz?

Bij Alles Kidz Kinderopvang is er op de groepen verschillend en uitdagend materiaal en speelgoed dat past bij de ontwikkeling van de kinderen. Hierdoor kan een kind zich spelenderwijs ontwikkelen. Door te spelen oefenen kinderen hun sociale, emotionele, cognitieve, morele én communicatieve vaardigheden die ze nodig hebben.

Daarnaast speelt de inrichting van de ruimte een grote rol. Het biedt kinderen de kans om tijdens het vrij spelen in aanraking te komen met nieuwe materialen.

Tijdens de thema’s zijn er ook diverse thema-gerelateerde materialen op de groepen aanwezig. Denk hierbij aan;

  • Tijdens het thema ‘Zomer’, een tent;
  • Of bij het thema ‘Ziek en Gezond’ échte verbandmaterialen.

Overig nieuws

[website] - icon-contact

Contact

Naar aanleiding van uw vraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met u op. 

Neem direct contact op

[website] - icon-contact

Rondleiding

Meer weten over Alles Kidz Kinderopvang? Heeft u vragen over beschikbaarheid of wilt u een kijkje nemen op onze locatie? Wij nodigen u graag uit voor een rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

[website] - icon-contact

Bel me terug

Naar aanleiding van uw vraag nemen wij telefonisch contact met u op. 

Bel me terug

[website] - icon-contact

Inschrijven

Ja, ik wil mijn kind(eren) inschrijven! Vul hier uw gegevens in. We nemen contact met u op om de beschikbaarheid te bespreken.

Direct inschrijven