Terug naar het nieuwsoverzicht

Ruimte en ontdekken tijdens het spelen

15 september 2018 - Alles Kidz Kinderopvang

De meeste kinderen vinden het heerlijk om buiten te spelen. De frisse lucht is natuurlijk heel gezond, maar actief spelen helpt ook om overgewicht te voorkomen en het is goed voor de(motorische) ontwikkeling.Wij vinden buiten spelen erg belangrijk. Kinderen kunnen hierdoor hun energie kwijt en het is gezond. Bij Alles Kidz Kinderopvang proberen we iedere dag (het liefste tweemaal) buiten te zijn, al is het maar even. Dit doen wij in de vorm van:

  • Fietsen;
  • Rennen;
  • Lekker spelen in de zandbak;
  • Spelen met water of sneeuw;
  • Of wandelen naar het speelpark in de buurt.

Het is belangrijk dat kinderen tijdens het spelen de ruimte krijgen om te ontdekken. Zo leren ze om risico's in te schatten en ze verleggen hun grenzen.

Jonge kinderen weten nog niet goed wat gevaar is. Voor kinderen is het heerlijk om de wereld al spelend te ontdekken. Als je de kinderen voortdurend verbiedt wat het wil gaan doen dan leert het niet zelf om risico’s te onderscheiden. Een vertrouwde en begrensde omgeving is daarom de ideale speelplekken voor jongere kinderen. De buitenruimtes van Alles Kidz Kinderopvang zijn omheind. Voor alle leeftijden zijn er avontuurlijke, maar natuurlijk veilige speeltoestellen en spelmaterialen aanwezig.

(Oudere) kinderen vinden het leuk om risicovol te spelen omdat ze hierbij opwinding, spanning en trots ervaren. Natuurlijk moet je kinderen beschermen tegen risico’s. Maar een bult of een schaafwond is vaak helemaal niet erg. Sterker nog, er zitten zelfs voordelen aan risicovol spelen, want het vergroot het zelfvertrouwen en het doorzettingsvermogen van kinderen.

Ga ook eens naar een andere plek waar je kind kan spelen met zand, water en takken, of boomstammen waar ze op kunnen klimmen. Op zo’n plek kunnen kinderen hun fantasie goed gebruiken.

Overig nieuws

[website] - icon-contact

Contact

Naar aanleiding van uw vraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met u op. 

Neem direct contact op

[website] - icon-contact

Rondleiding

Meer weten over Alles Kidz Kinderopvang? Heeft u vragen over beschikbaarheid of wilt u een kijkje nemen op onze locatie? Wij nodigen u graag uit voor een rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

[website] - icon-contact

Bel me terug

Naar aanleiding van uw vraag nemen wij telefonisch contact met u op. 

Bel me terug

[website] - icon-contact

Inschrijven

Ja, ik wil mijn kind(eren) inschrijven! Vul hier uw gegevens in. We nemen contact met u op om de beschikbaarheid te bespreken.

Direct inschrijven