Terug naar het nieuwsoverzicht

Taalontwikkeling van een baby

12 mei 2021 - Alles Kidz Kinderopvang

Tussen de 6 en 24 weken zal je baby beginnen te experimenteren met het gebruik van zijn eigen stem. Je baby leert taal nog voordat ze zelf kunnen praten. Ze horen jou al praten terwijl ze nog in de buik zitten. Het is daarom goed om er dan al bewust mee bezig te zijn, laat je ongeboren baby bijvoorbeeld muziek horen, dit zal hij herkennen wanneer hij geboren is en dit zal hem dan direct een geborgen gevoel geven.

Ook al kan je baby niet meteen praten, het is belangrijk om dit zelf wel veel te doen. Reageer op geluidjes die je baby maakt, zo zal je baby steeds interactie opzoeken. Op deze manier leert je baby praten. Spullen aanwijzen en namen benoemen of uitleggen wat je doet is al genoeg. Het is belangrijk om hier al vroeg mee te beginnen. Bij Alles Kidz Kinderopvang helpen we je baby bij de taalontwikkeling, maar het is ook belangrijk om hier thuis actief mee bezig te zijn.

Vanaf ongeveer 9 maanden zal je baby steeds beter begrijpen als je wat zegt. Korte zinnen als ‘geef maar hier’ worden begrepen, woorden en namen worden herkent en er zal op gereageerd worden.

Vanaf een jaar gaat het ineens heel snel, je ziet dan dat je kind klanken uit gesprekken na begint te doen. Zo leert hij praten. Het zal allemaal nog niet goed klinken, maar je zult steeds beter begrijpen wat er bedoeld wordt.Een leuke manier om aan taalontwikkeling te werken is door samen boekjes te lezen. Dit doen we bij Alles Kidz Kinderopvang ook graag en veel. Je kunt er thuis een vast moment van maken bij het slapen bijvoorbeeld. Een gezellig moment voor jullie samen.

Tip! Ben jij al lid van de bibliotheek?
Een leuke tip is om lid te worden van de bibliotheek, kinderen tot 13 jaar mogen gratis lid worden en zo kun je veel verschillende boekjes halen!

Overig nieuws

[website] - icon-contact

Contact

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met je op. 

Neem direct contact op

[website] - icon-contact

Rondleiding

Meer weten over Alles Kidz Kinderopvang? Heb je vragen over beschikbaarheid of wil je een kijkje nemen op onze locatie? Wij nodigen je graag uit voor een rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

[website] - icon-contact

Bel me terug

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch contact met je op. 

Bel me terug

[website] - icon-contact

Inschrijven

Ja, ik wil mijn kind(eren) inschrijven! Vul hier je gegevens in. We nemen contact met je op om de beschikbaarheid te bespreken.

Direct inschrijven