Terug naar het nieuwsoverzicht

Taalproblemen bij kinderen, hoe kun je ze hierbij helpen?

05 april 2019 - Alles Kidz Kinderopvang

Bij sommige kinderen komt taal wat langzamer op gang dan bij anderen, dit is geen reden voor paniek. Met een paar kleine dingen stimuleer je het taalgebruik.

  • Gebruik een spiegel. Een spiegel kan namelijk handig zijn voor kinderen die moeite hebben met het uitspreken van bepaalde woorden of klanken. De spiegel helpt hen om hun mond op de juiste manier te bewegen.
  • Herhalen, herhalen, herhalen. Dat is de meest effectieve oefening om kinderen te helpen. Wanneer je langzaam en meerdere malen een woord herhaalt kan het kind observeren en het proberen na te doen.
  • Praat met je kind. Het is belangrijk om veel te praten met je kind. Hier leren ze namelijk enorm veel van. Dat kan bijvoorbeeld ook door regelmatig voor te lezen.

Overig nieuws

[website] - icon-contact

Contact

Naar aanleiding van uw vraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met u op. 

Neem direct contact op

[website] - icon-contact

Rondleiding

Meer weten over Alles Kidz Kinderopvang? Heeft u vragen over beschikbaarheid of wilt u een kijkje nemen op onze locatie? Wij nodigen u graag uit voor een rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

[website] - icon-contact

Bel me terug

Naar aanleiding van uw vraag nemen wij telefonisch contact met u op. 

Bel me terug

[website] - icon-contact

Inschrijven

Ja, ik wil mijn kind(eren) inschrijven! Vul hier uw gegevens in. We nemen contact met u op om de beschikbaarheid te bespreken.

Direct inschrijven