Terug naar het nieuwsoverzicht

Thema Mensen

12 september 2022 - Alles Kids Kinderopvang

Het aankomend thema is mensen. We beginnen heel dicht bij het kind zelf. Bij het eigen lichaam. Hoe zie je eruit? Kijk maar eens in de spiegel. Weet je waar je knie zit? En bekijk je rug eens. Hoe zien andere kinderen eruit? Vertel maar. Hoe doen mensen? Ze bewegen en praten. Dat gaan wij ook allemaal doen. Je lichaam, daarmee besta je, en kun je zeggen: ‘Kijk, dit ben ik!’

Doet je thuis mee?
Als je je kind in bad doet, afdroogt of het aankleedt benoem dan als ouder bij een baby of dreumes alle lichaamsdelen die je aanraakt. Bij een peuter raak je de lichaamsdelen aan en vraag je aan de peuter deze te benoemen. Doe het niet te vlug, zodat je kind de kans krijgt om goed na te denken. Het is boeiend om eens stil te staan bij hoeveel je kind al kan benoemen. Bedenk wat je nog voor nieuws kunt toevoegen, wat je kind nog niet weet.

Ga eens met je kind voor de spiegel staan en aai het spiegelbeeld van je kind. Dat ziet er raar uit! Strijk het bijvoorbeeld over de haren, geef een kus op de wang, een klopje op de schouders, een aaitje over de hand. Vertel erbij wat je doet. Daarna is je kind aan de beurt om jouw spiegelbeeld aan te raken. Laat het maar kusjes, klapjes en klopjes uitdelen en vraag: wat raak je nu allemaal aan bij mij? Vertel het maar!

Misschien is er in deze periode een familiefeestje. Praat van tevoren met je kind over wie er zoal zullen zijn. Bij het begroeten van de mensen geeft je extra aandacht aan de namen: Weet je kind hoe iemand heet? En op de terugweg naar huis laat je je kind vertellen wie er allemaal waren.

Wat peuters graag doen
Peuters bewegen graag. Ze klimmen en klauteren, vallen en staan weer op, ze dansen en springen door het huis. Al dit bewegen is heel goed voor een gezonde motorische ontwikkeling. Als ouder hoef je niets anders te doen dan te zorgen dat je kind de ruimte en de tijd krijgt om lekker te bewegen. Dat kan in huis, maar buiten is natuurlijk nog veel meer ruimte. Laat je kind lekker rennen over een bospad en over boomstammen.

[website] - icon-contact

Contact

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met je op. 

Neem direct contact op

[website] - icon-contact

Rondleiding

Meer weten over Alles Kidz Kinderopvang? Heb je vragen over beschikbaarheid of wil je een kijkje nemen op onze locatie? Wij nodigen je graag uit voor een rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

[website] - icon-contact

Bel me terug

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch contact met je op. 

Bel me terug

[website] - icon-contact

Inschrijven

Ja, ik wil mijn kind(eren) inschrijven! Vul hier je gegevens in. We nemen contact met je op om de beschikbaarheid te bespreken.

Direct inschrijven