Terug naar het nieuwsoverzicht

Tussen de 4 en 6 maanden starten veel kinderen met eerste hapjes

04 februari 2019 - Alles Kidz Kinderopvang

Wanneer ouders aangeven dat hun kind de eerste hapjes mag, beginnen wij er ook mee. Met deze eerste hapjes leren kinderen happen van een lepel en oefenen daarmee ook de mondspieren. Kinderen wennen zo aan nieuwe smaken.

Wat voor oefenhapjes geven we?
Wanneer de ouders beginnen met de eerste hapjes krijgt het kind vers gepureerd fruit. We beginnen met groente en fruit met een zachte smaak. Want daar went een kind makkelijker aan. In het begin zullen de hapjes helemaal glad gepureerd zijn, dit voeren we op naar grover gepureerde hapjes. Wanneer je kind beter kan happen, zal het stukjes vers fruit en groente krijgen.

Losse smaken
Bij de eerste hapjes bieden we nog geen combinaties van verschillende soorten fruit en groenten aan. Kinderen leren zo eerst wennen aan de losse smaken. Dat is goed voor de smaakontwikkeling!

 

Overig nieuws

[website] - icon-contact

Contact

Naar aanleiding van uw vraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met u op. 

Neem direct contact op

[website] - icon-contact

Rondleiding

Meer weten over Alles Kidz Kinderopvang? Heeft u vragen over beschikbaarheid of wilt u een kijkje nemen op onze locatie? Wij nodigen u graag uit voor een rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

[website] - icon-contact

Bel me terug

Naar aanleiding van uw vraag nemen wij telefonisch contact met u op. 

Bel me terug

[website] - icon-contact

Inschrijven

Ja, ik wil mijn kind(eren) inschrijven! Vul hier uw gegevens in. We nemen contact met u op om de beschikbaarheid te bespreken.

Direct inschrijven