Terug naar het nieuwsoverzicht

Veilig buiten spelen

03 maart 2021 - Alles Kidz Kinderopvang

Kinderen buiten laten spelen is niet alleen super gezond, ook heel goed voor verschillende ontwikkelingen. Zoals sociale en motorische. Belangrijk dus! Natuurlijk wil je dat je kind veilig buiten kan spelen. Voorkomen is beter dan genezen, daarom hierbij wat tips van VeiligheidNL die ervoor zorgen dat je kind veilig buiten speelt:

-Een nieuwe trampoline, klimtoestel, schommel of boomhut voor in de tuin? Waar je op moet letten is de ruimte om deze spullen heen. Is er genoeg afstand tot bijvoorbeeld een hek, muur of ander voorwerp waar je kind op kan vallen? Is er een zachte ondergrond aanwezig? Mocht je kind vallen, van gebeurd dat in ieder geval zacht. Het is ook goed om kinderen uit te leggen welke afstand ze moeten bewaren van bijvoorbeeld een schommel en waarom dat belangrijk is.

-Rolschaatsen, skeelers en skateboards: Speelgoed op wielen, kinderen zijn er gek op! Als ouder ben je hier al snel minder gek op. Je ziet overal gevaar. Met een gerust hart kinderen zelfstandig laten spelen? Oefen de eerste paar keer samen, laat ze op een rustige plek beginnen en laat ze altijd bescherming dragen.

-Voor het eerst een echte kinderfiets? Koop deze niet teveel op de groei, wanneer een kind beide voeten op de grond kan zetten is de kans op een val minder groot. Een fiets met een terugtraprem is voor de oefende fietser het makkelijkste te bedienen. Zorg voor voldoende verlichting op de fiets zodat je kind voor alle weggebruikers goed zichtbaar is.

Van buiten spelen krijg je honger en dorst. Het is verstandig om kinderen even te laten zitten wanneer ze iets eten of drinken en om dat niet op een klimtoestel, glijbaan of tijdens het fietsen te laten doen. Zo kunnen ze zich beter concentreren op het eten en drinken en voorkom je ongelukjes.

Meer weten over buiten veilig spelen? Stel gerust je vragen aan onze pedagogische medewerkers, zij vertellen je er graag alles over.

Overig nieuws

[website] - icon-contact

Contact

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met je op. 

Neem direct contact op

[website] - icon-contact

Rondleiding

Meer weten over Alles Kidz Kinderopvang? Heb je vragen over beschikbaarheid of wil je een kijkje nemen op onze locatie? Wij nodigen je graag uit voor een rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

[website] - icon-contact

Bel me terug

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch contact met je op. 

Bel me terug

[website] - icon-contact

Inschrijven

Ja, ik wil mijn kind(eren) inschrijven! Vul hier je gegevens in. We nemen contact met je op om de beschikbaarheid te bespreken.

Direct inschrijven