Terug naar het nieuwsoverzicht

Voorschoolse educatie, wat is dat nou eigenlijk?

27 februari 2019 - Alles Kidz Kinderopvang

Voorschoolse educatie is eigenlijk niets meer dan spelenderwijs leren. Wij vinden dat kinderopvang vooral leuk moet zijn, maar het is ook fijn als kinderen bij ons wat leren. Daarom gaan onze pedagogische medewerkers al vanaf jonge leeftijd spelenderwijs aan de slag met taalontwikkeling door bijvoorbeeld voor te lezen aan de kinderen. Hierdoor ontwikkelen zij een grotere woordenschat.

Door voorschoolse educatie worden kinderen op een goede manier voorbereid op het basisonderwijs.

Om de kwaliteit te kunnen waarborgen worden er aan de pedagogische medewerkers eisen gesteld, zo moeten zij over een bepaald taalniveau beschikken. Vanaf augustus 2019 is dit landelijk verplicht.

Naast voorschoolse educatie zijn er ook dingen die ouders thuis zelf kunnen doen om hun kind spelenderwijs te laten leren, voorlezen en liedjes zingen zijn hier voorbeelden van. Ook leren kinderen door te observeren. Het betrekken bij de dagelijkse taken vinden ze niet alleen leuk, ze steken hier ook echt iets van op! Wil je hier meer van weten? Vraag het gerust aan onze medewerkers

Overig nieuws

[website] - icon-contact

Contact

Naar aanleiding van uw vraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met u op. 

Neem direct contact op

[website] - icon-contact

Rondleiding

Meer weten over Alles Kidz Kinderopvang? Heeft u vragen over beschikbaarheid of wilt u een kijkje nemen op onze locatie? Wij nodigen u graag uit voor een rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

[website] - icon-contact

Bel me terug

Naar aanleiding van uw vraag nemen wij telefonisch contact met u op. 

Bel me terug

[website] - icon-contact

Inschrijven

Ja, ik wil mijn kind(eren) inschrijven! Vul hier uw gegevens in. We nemen contact met u op om de beschikbaarheid te bespreken.

Direct inschrijven