Terug naar het nieuwsoverzicht

VVE Piramide thema Kunst

28 mei 2021 - Alles Kids Kinderopvang

Wat vinden kinderen in het bos, op het strand, of tijdens een andere wandeling ergens in de natuur? Takjes, zaden, veren, stenen, bloemen en grasjes, alles is boeiend om te bekijken, te voelen en je over te verwonderen. Maak thuis met je kind een eigen kleine tentoonstelling van al het moois dat je samen hebt gevonden.

Zijn er schilderijen in het winkelcentrum, restaurant of in een hal van een gebouw waar je toevallig moet zijn? Wandel er eens langs en laat je kind kijken op eigen wijze. Even kijken is al genoeg. Of misschien ontdek je een tentoonstelling waar je kind spelenderwijs in aanraking komt met kunst.

Wordt er ergens muziek gemaakt, gedanst of gezongen? Zou dat leuk zijn om met je kind naartoe te gaan?

Doe je thuis mee?

Peuters zijn creatief. Uit zichzelf. Je hoeft hun niets voor te doen. Ze hoeven niets of niemand na te doen. Creatief zijn gaat vanzelf bij alle kinderen over de hele wereld. Geef hun papier, verf en kwasten, krijt en potloden en ze maken de mooiste schilderingen en tekeningen. Het doen is belangrijker dan het resultaat. Bij peuters is het een spel van kleuren en bewegen. Soms ontstaat er al een pril begin van een mensfiguur.

[afbeeldingen] - kunst-2

 

[website] - icon-contact

Contact

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met je op. 

Neem direct contact op

[website] - icon-contact

Rondleiding

Meer weten over Alles Kidz Kinderopvang? Heb je vragen over beschikbaarheid of wil je een kijkje nemen op onze locatie? Wij nodigen je graag uit voor een rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

[website] - icon-contact

Bel me terug

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch contact met je op. 

Bel me terug

[website] - icon-contact

Inschrijven

Ja, ik wil mijn kind(eren) inschrijven! Vul hier je gegevens in. We nemen contact met je op om de beschikbaarheid te bespreken.

Direct inschrijven