Terug naar het nieuwsoverzicht

VVE Piramide Thema Welkom

07 januari 2022 - Alles Kidz Kinderopvang

Na de kerstvakantie heten wij jullie allemaal weer graag welkom.

Tijdens het thema “welkom” staan wij weer stil bij onze dagelijkse rituelen en afspraken. Wij herhalen de omgangsregels: Hoe spreken wij elkaar aan, hoe geven wij aan dat wij de groep verlaten, wat mag je doen in welke ruimte? 

Gedurende deze weken bieden wij geen activiteiten aan maar gaat het vooral om de ontmoeting en het veilig voelen binnen Alles Kidz Kinderopvang.

Wat is precies de VVE methode waarmee we werken?
Piramide is een educatieve methode voor alle kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar. Spelenderwijs worden kinderen gestimuleerd in de ontwikkeling.

Een goede omgeving werkt stimulerend voor alle kinderen, of het nu baby’s, dreumesen of peuters zijn. In een veilige en stimulerende omgeving bestaat vertrouwdheid naast nieuwheid. Door een goede structuur en een gezellige sfeer kunnen kinderen veilig spelen en zelf keuzes leren maken.

Bij Piramide wordt met projectthema’s gewerkt. Er zijn in totaal 13 thema’s die ieder 4 weken in beslag nemen. Voorbeelden van thema’s zijn: herfst, water, lichtjes (kerstmis), welkom etc.

Elke dag kent terugkerende activiteiten. Dat geeft kinderen een gevoel van veiligheid, het geeft hen houvast. Aan de hand van dagritmekaarten maken we de structuur van de dag zichtbaar voor de kinderen en kan je kind bijvoorbeeld met behulp van de kaarten, aan je vertellen wat hij die dag allemaal gedaan heeft.

[website] - icon-contact

Contact

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met je op. 

Neem direct contact op

[website] - icon-contact

Rondleiding

Meer weten over Alles Kidz Kinderopvang? Heb je vragen over beschikbaarheid of wil je een kijkje nemen op onze locatie? Wij nodigen je graag uit voor een rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

[website] - icon-contact

Bel me terug

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch contact met je op. 

Bel me terug

[website] - icon-contact

Inschrijven

Ja, ik wil mijn kind(eren) inschrijven! Vul hier je gegevens in. We nemen contact met je op om de beschikbaarheid te bespreken.

Direct inschrijven