Terug naar het nieuwsoverzicht

VVE Piramide Wonen

21 januari 2022 - Alles Kidz Kinderopvang

Er is geen fijner huis voor je kind te bedenken dan in jouw armen. Daar komt ook de titel van ons project over wonen vandaan. Je kent het spelletje vast wel. Je spreidt je armen wijd en vraagt aan je kind: ’Wie komt er in mijn huisje?’ Als het op je af komt rennen vang je het op in je armen. Je kind zit in jouw ‘huisje’. Een veilig plekje waar voor je gezorgd wordt, daar ben je thuis!

Kinderen weten ook al snel hoe ze de voordeur of de poort vinden van het huis van oma en opa, familie, vrienden en vriendjes en vriendinnetjes in de buurt. Meestal hoeven ze maar even in een vreemd huis rond te lopen en ze weten er de weg. Ze merken ook steeds meer verschillen op in woningen. Sommige kinderen zijn bijvoorbeeld nog nooit in een flat geweest en andere kinderen weten niet wat een rijtjeshuis is.

Doe je thuis mee?

Hoe leuk het is om een eigen huisje te maken onder een tafel of onder de trap of gewoon met wat plaids en badlakens tussen een paar stoelen. De knuffels worden er naartoe gesleept, de autootjes en het serviesje. Ze richten ook graag een slaapplekje in. Let eens op of je kind gelegenheid heeft voor dergelijk fantasievol spel. Leer het trucjes om iets handig vast te maken zodat de boel niet meteen inzakt. Speel even mee en fantaseer met je kind over wat er zoal gespeeld kan worden in het huisje zo krijgt je kind weer nieuwe spel ideetjes.  

Overig nieuws

[website] - icon-contact

Contact

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met je op. 

Neem direct contact op

[website] - icon-contact

Rondleiding

Meer weten over Alles Kidz Kinderopvang? Heb je vragen over beschikbaarheid of wil je een kijkje nemen op onze locatie? Wij nodigen je graag uit voor een rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

[website] - icon-contact

Bel me terug

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch contact met je op. 

Bel me terug

[website] - icon-contact

Inschrijven

Ja, ik wil mijn kind(eren) inschrijven! Vul hier je gegevens in. We nemen contact met je op om de beschikbaarheid te bespreken.

Direct inschrijven