Terug naar het nieuwsoverzicht

VVE Piramide ziek en gezond

25 februari 2021 - Alles Kidz Kinderopvang

Het thema ziek en gezond speelt in op een thema dat voor kinderen heel spannend kan zijn. Want wat voel je eigenlijk als je niet lekker bent, en wat als iemand in je omgeving niet lekker is. Door spelenderwijs met dit thema bezig te zijn maken de kinderen kennis met dingen die ze misschien niet elke dag tegenkomen maar wel herkennen als het een keer spannend voor ze is. Hierdoor is er al herkenning en dat maakt het minder spannend.

We gaan doen alsof we dokters zijn en verzorgen de poppen of de knuffels. Misschien is er wel een kindje dat graag verzorgd wil worden. Ook gaan we veel bewegen, want bewegen is gezond, dus er wordt lekker gedanst met elkaar.

Je hebt geen uitgebreide verkleedkist nodig om doktertje te spelen. Een witte blouse of overhemd van papa of mama is een hele mooie doktersjas. Een plastic potje kan voor “medicijnen” dienen en een pleister hebben de meeste mensen wel in huis.

Je kan samen de pop of knuffel verzorgen, een pleister pakken, in bedje leggen en iets te eten of drinken geven.

Overig nieuws

[website] - icon-contact

Contact

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met je op. 

Neem direct contact op

[website] - icon-contact

Rondleiding

Meer weten over Alles Kidz Kinderopvang? Heb je vragen over beschikbaarheid of wil je een kijkje nemen op onze locatie? Wij nodigen je graag uit voor een rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

[website] - icon-contact

Bel me terug

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch contact met je op. 

Bel me terug

[website] - icon-contact

Inschrijven

Ja, ik wil mijn kind(eren) inschrijven! Vul hier je gegevens in. We nemen contact met je op om de beschikbaarheid te bespreken.

Direct inschrijven