Terug naar het nieuwsoverzicht

Wat leren baby’s in hun eerste half jaar?

29 april 2021 - Alles Kidz Kinderopvang

Wat leren baby’s in hun eerste half jaar?

Het is wonderlijk hoe baby’s zich ontwikkelen in het eerste jaar. De tijd vliegt voorbij en voordat je het weet loopt, praat en speelt je baby al zelf. Geniet daarom bewust van iedere maand!

Meer over deze razendsnelle ontwikkeling in het eerste half jaar:

De 1e maand

In de eerste maand lijkt het wel of je baby iedere dag iets nieuws leert. In deze periode maakt je baby ook een groeispurt door. Het geboortegewicht wordt in korte tijd verdriedubbeld (!) en ook de lengte neemt al flink toe. In de eerste maand gaat de baby stemmen en gezichten van gezinsleden herkennen. Leuk om te zien hoe ze op herkenning reageren!

De 2e maand

In de tweede maand zul je zien dat de bewegingen van je baby al wat meer gevarieerd worden. Ze zijn nog steeds ongecontroleerd, maar je baby begint wel op andere manieren te bewegen. Ook kan je baby in deze periode zijn ogen wat meer scherpstellen en kan dus alweer wat meer zien. Ook zal hij beginnen met het oefenen van zijn hoofd optillen. Hier kun je je baby goed bij helpen door hem af en toe op zijn buik te leggen.

De 3e maand

Je baby zal verbaasd kijken als hij zijn handjes begint te ontdekken. Dit zijn leuke momenten om vast te leggen. Hij leert zo zijn eigen lichaam te ontdekken. Het is voor de taal- en spraakontwikkeling belangrijk om veel tegen je baby te praten. Daar leren ze ontzettend veel van. Weet je niet wat je de hele dag moet zeggen? Benoem dan gewoon alles wat je doet en wijs dingen aan en zeg wat het is. Je baby zal nu een beetje beginnen te brabbelen, gezellig!

De 4e maand

Deze maand staat in het teken van bewustzijn. Je baby zal nu meer bewust gaan zien, horen, ruiken en proeven. Een enorme stap in de ontwikkeling. Ook het bewegen gaat wat bewuster, je zal zien dat dit steeds soepeler gaat. Aan het einde van deze maand ziet je baby op dezelfde manier als jou, weer een mijlpaal! Het slapen zal langzaamaan ook wat beter gaan, je baby kan langer achter elkaar slapen nu. Wat extra nachtrust is wel welkom!

De 5e maand

Heb je al een mobiel in de box hangen? Daar zal je baby je nu dankbaar voor zijn. Hij begint nu alles te pakken wat hij te pakken krijgt. Dit is goed voor de ontwikkeling, zo leren ze tenslotte. Je kunt je baby hierbij helpen door verschillende vormen speelgoed aan te bieden. Hier zullen ze zelf een tijdje zoet mee zijn.

De 6e maand

Dit is het moment dat je baby een aantal bewegingen achter elkaar kan maken. Rollen, kruipen, rechtop willen zitten. Je zal het allemaal voorbij zien komen. Ook leuk, hij zal zijn eigen naam en wat korte zinnetjes gaan herkennen. Zo ontstaat er ineens een hele andere interactie met je baby!

We ondersteunen jouw baby bij deze super snelle ontwikkeling! Gaat de ontwikkeling bij jouw baby net wat sneller of langzamer? Er is niks aan de hand, dat hoort er gewoon bij. Sommige baby’s leren nu eenmaal sneller of langzamer dan anderen. Heb je vragen over de ontwikkeling van jouw baby en wat je kunt doen om hierbij te helpen? Dan kun je altijd terecht bij onze pedagogische medewerkers. Ze helpen je graag!

Overig nieuws

[website] - icon-contact

Contact

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met je op. 

Neem direct contact op

[website] - icon-contact

Rondleiding

Meer weten over Alles Kidz Kinderopvang? Heb je vragen over beschikbaarheid of wil je een kijkje nemen op onze locatie? Wij nodigen je graag uit voor een rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

[website] - icon-contact

Bel me terug

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch contact met je op. 

Bel me terug

[website] - icon-contact

Inschrijven

Ja, ik wil mijn kind(eren) inschrijven! Vul hier je gegevens in. We nemen contact met je op om de beschikbaarheid te bespreken.

Direct inschrijven