Terug naar het nieuwsoverzicht

Zindelijkheid hoe gaan we daar mee om?

15 oktober 2018 - Alles Kidz Kinderopvang

Op de leeftijd van 2,5 à 3 jaar beginnen de meeste kinderen met zindelijk worden. Voor die tijd is een kind fysiek meestal nog niet in staat om zindelijk te worden omdat de sluitspier nog niet volledig ontwikkeld is. Wel kunnen sommige kinderen al interesse tonen in het ‘naar de wc gaan’. Deze kinderen mogen meegaan in de toiletrondes om alvast te wennen. Ook zonder resultaat is dat natuurlijk leuk. In overleg met de ouder(s) worden kinderen vanaf 2,5 à 3 jaar regelmatig gevraagd of ze moeten plassen, net zolang tot ze zelf gaan merken wanneer ze aandrang hebben.

Omdat de situatie bij ons heel anders is dan thuis, is het belangrijk dat het zindelijk zijn eerst thuis helemaal goed gaat, voordat bij ons de luier uit kan.

Ongelukjes worden niet bestraft want voor het kind is het al vervelend genoeg. Vaak maken wij gebruik van een beloningssysteem bijv. in de vorm van stickers. Dit systeem wordt uitsluitend als beloning gebruikt en niet om het plasgedrag van het kind te veranderen. Beloningssystemen werken in dat laatste geval namelijk pas bij kinderen vanaf een jaar of 4.

Overig nieuws

[website] - icon-contact

Contact

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met je op. 

Neem direct contact op

[website] - icon-contact

Rondleiding

Meer weten over Alles Kidz Kinderopvang? Heb je vragen over beschikbaarheid of wil je een kijkje nemen op onze locatie? Wij nodigen je graag uit voor een rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

[website] - icon-contact

Bel me terug

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch contact met je op. 

Bel me terug

[website] - icon-contact

Inschrijven

Ja, ik wil mijn kind(eren) inschrijven! Vul hier je gegevens in. We nemen contact met je op om de beschikbaarheid te bespreken.

Direct inschrijven