Terug naar het nieuwsoverzicht

Iedere dag samen zingen

13 september 2018 - Alles Kidz Kinderopvang

Muziek maken en liedjes zingen: kinderen genieten ervan. Daarnaast is het zingen van liedjes ook goed voor de taalontwikkeling. Liedjes zingen met kinderen kan uiteenlopende dingen betekenen, zoals:

  • Persoonlijke aandacht;
  • Troost en geruststelling;
  • Vrolijkheid;
  • Iets samen doen met een groep.

De melodietjes van veel traditionele kinderliedjes zijn (in rustig tempo) voor jonge kinderen al snel mee te zingen; dát geeft zelfvertrouwen.

Dagelijks komen er bij Alles Kidz Kinderopvang tijdens verschillende momenten structurele (terugkomende) liedjes aanbod. Door de gehele dag heen wordt er gezongen. 

Piramide (de VVE methode waarmee Alles Kidz Kinderopvang werkt) werkt met thema’s en is opgebouwd rondom projecten. Binnen deze thema’s is er ruimte voor ontdekken en beleven. Tijdens een thema komen er activiteiten, spelletjes en liedjes aan bod die te maken hebben met het thema.

We leren de kinderen dat we het speelgoed opruimen voordat we met ander speelgoed gaan spelen. De pedagogisch medewerker laat, met ondersteuning van liedjes, zien hoe het opruimen gaat en helpt steeds mee. Zij is een voorbeeld en probeert het kind bij elke activiteit te betrekken en daar hoort opruimen ook bij.

Doordat er veel verschillende kinderen naar de opvang bij Alles Kidz kinderopvang komen, is de groep wisselend van samenstelling. Wij besteden hier extra aandacht aan. Bijvoorbeeld door veelvuldig namen te noemen (bijv. “Lars, Sophie, Bent en Eefje komen jullie?” i.p.v. “Jongens, komen jullie?”) en namenliedjes met de kinderen te zingen.

Liedjes zingen stimuleert de spraak- en taalontwikkeling van je kind en het vergroot de woordenschat. Ritme, rijm, melodie en intonatie vormen de basis van taal.

Door het zingen van liedjes wordt het geheugen van een kind gestimuleerd en getraind.

Liedjes zingen en muziek maken is goed voor de motorische en sociale ontwikkeling van een kind. Denk maar eens aan bewegingen die je maakt bij liedjes als: in de maneschijn, of klap eens in de handje. En het kringdansje bij: Jan huigen in de ton.

Je kunt kind(eren) dagelijks muziek laten horen door iedere dag even samen te zingen en te dansen. Zet bijvoorbeeld na het avondeten de muziek aan en dans samen. Of heerlijk samen luidkeels liedjes zingen op de fiets of in de auto.

[website] - icon-contact

Contact

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met je op. 

Neem direct contact op

[website] - icon-contact

Rondleiding

Meer weten over Alles Kidz Kinderopvang? Heb je vragen over beschikbaarheid of wil je een kijkje nemen op onze locatie? Wij nodigen je graag uit voor een rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

[website] - icon-contact

Bel me terug

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch contact met je op. 

Bel me terug

[website] - icon-contact

Inschrijven

Ja, ik wil mijn kind(eren) inschrijven! Vul hier je gegevens in. We nemen contact met je op om de beschikbaarheid te bespreken.

Direct inschrijven