Terug naar het nieuwsoverzicht

8 veelgestelde vragen over de BSO beantwoord

20 oktober 2020 - Alles Kidz Kinderopvang

Er zijn allerlei verschillende opvangvormen. We begrijpen dat dit wel eens onduidelijk is. Daarom vandaag antwoorden op de 8 meest gestelde vragen over onze BSO.

Wanneer kan mijn kind naar de BSO?

De BSO is er voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar.

Moet ik zelf eten en drinken meegeven?

Nee, je hoeft niets mee te geven. Wij werken met all-in tarieven. Dat wil zeggen dat de begeleiding, alle activiteiten die we doen, maar ook het eten en drinken én een gezonde snack allemaal bij de prijs inbegrepen zijn.

Wordt mijn kind door jullie van school gehaald?

Wanneer de school van je kinderen de BSO onderbrengt bij een kinderdagverblijf zodat dat van Alles Kidz Kinderopvang, dan wordt ook het vervoer tussen de school en Alles Kidz geregeld. Dit geldt voor de meeste scholen in Tilburg.

Waar staat BSO voor?

BSO is de afkorting voor Buiten Schoolse Opvang. Het zegt eigenlijk precies wat het is. Opvang buiten de schooluren.

Wanneer is jullie BSO geopend?

Onze BSO is tijdens schoolweken iedere maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 14:15 tot 18:30u. Op woensdag zijn we dan 12:30u tot 18:30u open. Tijdens schoolvakanties en studiedagen zijn we hele dagen van 07:30u tot 18:30u geopend.

Krijg ik toeslag voor de BSO?

Het is mogelijk om kinderopvangtoeslag te krijgen voor de BSO. Of je hier recht op hebt en hoeveel dat precies is hangt af van een aantal factoren. Je inkomen, het aantal uur dat je werkt of studeert, op welke dagen en hoelang je kind naar de BSO gaat tellen allemaal mee in deze berekening. Vraag het ons gerust als je hier vragen over hebt, we helpen je graag verder.

Zijn de medewerkers van de BSO opgeleid?

Ook al ligt de focus bij de BSO op ontspanning en niet op leren, dat wil niet zeggen dat de eisen voor een pedagogische medewerker anders zijn dan bijvoorbeeld op school. Wij werken enkel met gekwalificeerde medewerkers.

Kunnen mijn kinderen in de vakantie ook naar de BSO?

Zeker! In de vakanties en op studiedagen is onze BSO van 07:30 tot 18:30u geopend. We zorgen altijd voor leuke en afwisselende activiteiten, maar als het vakantie is doen we er nog een schepje bovenop en gaan we écht op avontuur. Binnen en buiten de BSO. We organiseren pyjamadagen, gaan lekker naar buiten voor een waterballonnen gevecht en maken leuke uitstapjes naar de bioscoop bijvoorbeeld. De vakantieperiode maken we dus extra leuk.

Overig nieuws

[website] - icon-contact

Contact

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met je op. 

Neem direct contact op

[website] - icon-contact

Rondleiding

Meer weten over Alles Kidz Kinderopvang? Heb je vragen over beschikbaarheid of wil je een kijkje nemen op onze locatie? Wij nodigen je graag uit voor een rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

[website] - icon-contact

Bel me terug

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch contact met je op. 

Bel me terug

[website] - icon-contact

Inschrijven

Ja, ik wil mijn kind(eren) inschrijven! Vul hier je gegevens in. We nemen contact met je op om de beschikbaarheid te bespreken.

Direct inschrijven