Terug naar het nieuwsoverzicht

Help, mijn kind is ziek!

30 november 2018 - Alles Kidz Kinderopvang

Als ouders met een ziek kind sta je voor een dilemma. Breng ik mijn kind wel naar het kinderopvang of houd ik hem thuis?

Voor ons staat het welbevinden van het kind voorop en hierbij zijn de volgende vragen van belang:

-        Voelt het kind zich niet lekker?

-        Huilt het meer dan normaal?

-        Wil het niet eten of slapen?

-        Heeft het meer aandacht nodig dan wij het op dat moment kunnen geven?

Dan vinden wij het beter dat het kind wordt opgehaald.

Koorts is niet altijd een goede graadmeter. Het kan voorkomen dat een kind verhoging heeft, maar zich verder wel lekker voelt. In dat geval zou het kind kunnen blijven. Terwijl een kind zonder koorts zich erg naar kan voelen en beter wel opgehaald kan worden.

Als wij merken dat een kind niet lekker is, bellen we de ouder(s). Afhankelijk van hoe het gaat met het kind spreken we met de ouder(s) af dat we het nog even aankijken of dat het beter is dat zij hun kind meteen ophalen omdat het echt te ziek is. Wanneer we het verantwoord vinden om het kind te laten blijven houden we gedurende de dag contact met de ouder(s). Als het beter gaat, kan het kind blijven, maar soms vragen wij de ouder(s) om hun kind alsnog op te halen.

Als uitgangspunt handelen wij volgens “Informatie over ziektebeelden voor/peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang” april 2018 van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Overig nieuws

[website] - icon-contact

Contact

Naar aanleiding van uw vraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met u op. 

Neem direct contact op

[website] - icon-contact

Rondleiding

Meer weten over Alles Kidz Kinderopvang? Heeft u vragen over beschikbaarheid of wilt u een kijkje nemen op onze locatie? Wij nodigen u graag uit voor een rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

[website] - icon-contact

Bel me terug

Naar aanleiding van uw vraag nemen wij telefonisch contact met u op. 

Bel me terug

[website] - icon-contact

Inschrijven

Ja, ik wil mijn kind(eren) inschrijven! Vul hier uw gegevens in. We nemen contact met u op om de beschikbaarheid te bespreken.

Direct inschrijven