Terug naar het nieuwsoverzicht

Uitstapjes horen bij een leuk verblijf bij Alles Kidz Kinderopvang

30 oktober 2018 - Alles Kidz Kinderopvang

In de tijd dat kinderen bij Alles Kidz Kinderopvang verblijven kan het voorkomen dat kinderen, uiteraard onder begeleiding van de pedagogisch medewerker de locatie verlaten voor een leuk uitstapje. We maken hierbij onderscheid tussen spontane uitstapjes en georganiseerde uitstapjes. Om de veiligheid van de kinderen te garanderen hanteren we een aantal afspraken.

Uitstapjes met de dagopvang van Alles Kidz

Aan alle ouders wordt tijdens het intakegesprek vertelt dat we met de kinderen, met inachtneming van onderstaande afspraken, Alles Kidz Kinderopvang verlaten voor uitstapjes.Voor de dagopvang geldt dat met name voor bijvoorbeeld wandelen in de wijk, naar de speeltuintjes in de buurt, naar de bibliotheek of naar de winkels. Als een groep gaat wandelen in de wijk dan mogen de pedagogisch medewerkers het aantal kinderen meenemen dat volgens de beroepskracht-kindratio (aantal kinderen per pedagogisch medewerker) is toegestaan. EΓ©n van de pedagogisch medewerkers neemt een mobiele telefoon mee, geeft door naar welke locatie de groep is en hoe laat ze weer terug zijn. In verband met het “vier-ogen-principe” gaat een pedagogisch medewerker niet alleen met een groep kinderen op stap. Knuffels en andere (waardevolle) spullen van de kinderen blijven op de locatie.

Bij uitstapjes naar bijvoorbeeld de speeltuin, het bos of de kinderboerderij worden de volgende zaken altijd meegenomen:

-        Mobiele telefoon (nummer van Alles Kidz Kinderopvang is voorgeprogrammeerd)

-        Lijst met telefoonnummers van de ouders/kinderen

-        EHBO koffer

-        Zonnebrandcrème (wanneer nodig)

-        Evt. eten, drinken, natte washandjes, luiers, kleden (in geval van picknicken)

Overig nieuws

[website] - icon-contact

Contact

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met je op. 

Neem direct contact op

[website] - icon-contact

Rondleiding

Meer weten over Alles Kidz Kinderopvang? Heb je vragen over beschikbaarheid of wil je een kijkje nemen op onze locatie? Wij nodigen je graag uit voor een rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

[website] - icon-contact

Bel me terug

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch contact met je op. 

Bel me terug

[website] - icon-contact

Inschrijven

Ja, ik wil mijn kind(eren) inschrijven! Vul hier je gegevens in. We nemen contact met je op om de beschikbaarheid te bespreken.

Direct inschrijven