Terug naar het nieuwsoverzicht

VVE Piramide thema Lente

24 maart 2021 - Alles Kidz Kinderopvang

De lente is een bijzonder seizoen. Er verandert in enkele weken tijd heel veel. Zeker als de temperatuur gaat stijgen. De natuur verandert zichtbaar. De bomen en struiken krijgen blad, langzamerhand verschijnen de lentebloemen in allerlei kleuren en er is weer meer gefluit van vogels te horen.

Baby’s en dreumesen kunnen erg genieten van een liedje waarin ze uitgenodigd worden om zelf geluiden te maken. Bijvoorbeeld in het liedje ‘Poesje mauw’ imiteren de kinderen geluiden van een poes of hond. Herhaal het liedje een paar keer en laat de dreumes zelf de vraag in het liedje beantwoorden: Wat zegt hij? en het dierengeluid laten maken.

Peuters ontdekken vaak als eerste wat er op de grond beweegt of rondkruipt. Ze zien een mier, een kevertje, lieveheersbeestje of pissebed en zitten die vol belangstelling op hun knietjes te bekijken. Je kunt het beestje samen van dichtbij bekijken, bijvoorbeeld wanneer je het op een groot blad laat kruipen, is het een boeiende gebeurtenis. Ook een slak is spannend om goed te bekijken en dat de slak in het slakkenhuis weg kan kruipen, spreekt erg tot de verbeelding. Samen op de fiets langs de wei om dieren te bekijken of een bezoekje aan de kinderboerderij zijn in deze tijd van het jaar natuurlijk extra leuk.

Overig nieuws

[website] - icon-contact

Contact

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met je op. 

Neem direct contact op

[website] - icon-contact

Rondleiding

Meer weten over Alles Kidz Kinderopvang? Heb je vragen over beschikbaarheid of wil je een kijkje nemen op onze locatie? Wij nodigen je graag uit voor een rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

[website] - icon-contact

Bel me terug

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch contact met je op. 

Bel me terug

[website] - icon-contact

Inschrijven

Ja, ik wil mijn kind(eren) inschrijven! Vul hier je gegevens in. We nemen contact met je op om de beschikbaarheid te bespreken.

Direct inschrijven