Terug naar het nieuwsoverzicht

Woorden en Taal

18 mei 2022 - Alles Kids Kinderopvang

Heeft jouw peuter al interesse in woorden en taal? Of is hij nog veel bezig met spelen en heeft het juist nog niet zoveel interesse? Ook dan is het goed om hier aandacht aan te besteden. Werken aan de woordenschat van je kind is simpeler dan je denkt. Dit zijn onze tips:

  • Voorlezen is de meest makkelijke en bekendste manier om te werken aan de woordenschat van je kindje. Door dit op vaste momenten in te plannen, bijvoorbeeld voor het slapen gaan maak je er een ritueel van voor jullie samen. Kijk en zoekboeken zijn ideaal voor peuters. Door het stellen van vragen stimuleer je je peuter tot praten en daarbij de woordenschat. Herhaal het liefste de boekjes een aantal keer, zo leert je kindje de verschillende woorden beter te herkennen. 

  • Zingen. Peuters krijgen er geen genoeg van! Het maakt je kindje ook niet uit of je mooi kunt zingen of niet, ze vinden het altijd leuk. Liedjes zijn ook goed voor de woordenschat. Door de liedjes te herhalen gaat je peuter ook snel woorden herkennen. 

  • Spelletjes. Bij Alles Kidz Kinderopvang leren we de kinderen spelenderwijs woorden. Dat doen we door bepaalde thema’s of door woordspelletjes. Een leuk spelletje voor thuis. Kies samen een aantal voorwerpen, benoem ze en leg er een handdoek overheen. Haal nu een voorwerp weg en laat je kindje zeggen welk voorwerp verdwenen is. Ook memory is een perfect spelletje om de taal te stimuleren en ook nog eens heel leuk om te doen samen!

  • Omgaan met andere kinderen. Kinderen leren heel veel van anderen kinderen. Het spelen met leeftijdsgenootjes zorgt ervoor dat kinderen veel interactie hebben en daar leren ze van. Alles Kidz Kinderopvang heeft een peutervoorziening waar je je kindje naar toe kunt brengen ter voorbereiding op de basisschool of voor algemene ontwikkeling. 

  • Kletsen. Veel kletsen tegen je kindje helpt je kindje ook om te leren. Gewoon benoemen wat je aan het doen bent is meer dan voldoende. Zo leert je kindje voorwerpen en activiteiten te herkennen. Je zult merken dat hij of zij ook terug begint te brabbelen. 

Overig nieuws

[website] - icon-contact

Contact

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met je op. 

Neem direct contact op

[website] - icon-contact

Rondleiding

Meer weten over Alles Kidz Kinderopvang? Heb je vragen over beschikbaarheid of wil je een kijkje nemen op onze locatie? Wij nodigen je graag uit voor een rondleiding.

Vraag een rondleiding aan

[website] - icon-contact

Bel me terug

Naar aanleiding van je vraag nemen wij telefonisch contact met je op. 

Bel me terug

[website] - icon-contact

Inschrijven

Ja, ik wil mijn kind(eren) inschrijven! Vul hier je gegevens in. We nemen contact met je op om de beschikbaarheid te bespreken.

Direct inschrijven